Αποκατάσταση της αλήθειας για τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου

19-03-2020

Αποκατάσταση της αλήθειας για τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο. Όλοι μας θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων κι ενωμένοι να πράξουμε το καλύτερο για τον τόπο και τη χώρα μας.

Καλούμε λοιπόν, όλους εκείνους που λαϊκίζουν και καιροσκοπούν, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, να έρθουν σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να ενημερωθούν σωστά και επίσημα.

Η δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής όπως και ο συντονισμός όλων των προνοιακών δομών, δε γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους. Απαιτείται σχεδιασμός και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας, για το προσωπικό και τους πολίτες.

Όπως έγινε ήδη γνωστό, από σήμερα ο Δήμος μας λειτουργεί την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και δημιουργεί ομάδες καταγραφής και υποστήριξης των αναγκών των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μια διαδικασία, η οποία ξεκίνησε ήδη εδώ και δύο (2) μέρες, προκειμένου να υπάρχει αρτιότητα στη λειτουργία της. Έτσι εχθές, μετά την έκδοση της σχετικής εγκύκλιου διαταγής, ορίστηκε αρμόδια υπάλληλος, ως συντονίστρια της δράσης αυτής, η οποία βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τον ορισμένο για τα μέτρα Αντιδήμαρχο.

Όσο για την κριτική που γίνεται από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γόγολο, για διάσπαση των κοινωνικών υπηρεσιών, θεωρούμε ότι είναι στάση ανεύθυνη, αν όχι επικίνδυνη. Αρνείται να δεχθεί την εφαρμογή της νομοθεσίας, για τη μεταφορά των δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο, η οποία ήταν μονόδρομος. 

Τον καλούμε να ξεπεράσει τις όποιες λαϊκίστικες αντιλήψεις και να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση που κατέχει, συμβάλλοντας στην ορθή ενημέρωση των Δημοτών για τις προνοιακές υπηρεσίες που παρέχονται από το Δήμο προς τους πολίτες. 

Οι στιγμές επαναλαμβάνουμε είναι κρίσιμες και σοβαρές και ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, να στηρίξουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Δεν θα επιδοθούμε σε τακτικές λαϊκισμού και επικοινωνιακών μικροπολιτικών παιχνιδιών, όπως ορισμένοι συνεχίζουν ακόμα και τώρα να κάνουν. Με σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα θα παραμείνουμε στο πλευρό του πολίτη.

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech