Αποκατάσταση της αλήθειας για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2020 του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου

27-02-2020

Αποκατάσταση της αλήθειας για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2020 του Δήμου Ηγουμενίτσας  

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε δημοσίευμα του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» του κ. Γόγολου αναφορικά με το νεοεγκριθέν από το Δημοτικό Συμβούλιο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2020. Σύμφωνα με αυτό ο κ. Γόγολος έσπευσε να επωφεληθεί του ολοκληρωμένου έργου διεκδικώντας την πατρότητα των προτάσεων που παρουσίασε το Γραφείο Τουρισμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσα από το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Γραφείο Τουρισμού διευκρινίζουν τα εξής:

  1. Το παρόν Σχέδιο Τουριστικής Προβολής για το 2020, που εγκρίθηκε με την υπ’αριθ. 32/2020 Απόφαση Δ.Σ. είναι το 2ο στη σειρά και συνέχεια του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής 2019, που εγκρίθηκε με την υπ’αριθ.107/2019 απόφαση Δ.Σ. στις 28 Μαρτίου του 2019. Ως εκ τούτου, προηγείται χρονικά της ανακοίνωσης των προεκλογικών προτάσεων όλων των Συνδυασμών που συμμετείχαν στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019. Θα πρέπει δε, να επισημανθεί ότι η Δημοτική Αρχή δεν διαφωνεί με την υιοθεσία των προτάσεων της, αλλά με την οικειοποίησή τους και τον μηδενισμό της πολύμηνης έρευνας και προσπάθειας που κατέβαλε γι’ αυτό τον σκοπό αποκλειστικά το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η διεκδίκηση της πατρότητας στοιχείων και προτάσεων, που δεν ανήκουν στην παράταξη του κ. Γόγολου, αποτελεί αθέμιτη προσπάθεια οικειοποίησης του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής και «κακή» συνέχεια του κλίματος της προεκλογικής περιόδου.
  2. Σε ό,τι αφορά στις παρατηρήσεις του κ. Γόγολου διευκρινίζουμε τα εξής:
  • η παρατήρηση για τη μείωση των αφίξεων των ημεδαπών τουριστών στον Δήμο μας, όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τα γραφήματα που επιμελήθηκε το Γραφείο Τουρισμού, δεν αποτελεί στοχοθεσία, αλλά απλή διαπίστωση. Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν, όποιος έχει ουσιαστικές προτάσεις να τις υποβάλλει και να μην αρκείται σε στοιχεία που ήδη έχει παραθέσει η Δημοτική Αρχή δια του Σχεδίου της.
  • Το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής για το 2020 αφορά αποκλειστικά και μόνο αυτή τη χρονική περίοδο, χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Παίρνοντας αυτό ως δεδομένο, το Γραφείο Τουρισμού θέτει στόχους ρεαλιστικούς, που μπορεί να υλοποιήσει εντός του έτους 2020.
  • Για τη συντήρηση και προσβασιμότητα των μνημείων η αρμοδιότητα ανήκει στους κατά περίπτωση φορείς διαχείρισης αυτών. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία, όπως αναφέρεται άλλωστε εντός του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του, με τους υπεύθυνους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να καταβληθεί προσπάθεια από κοινού για την δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε να καταστούν τα μνημεία της περιοχής μας επισκέψιμα.
  • Οι πολιτιστικές διοργανώσεις και τα φεστιβάλ αποτελούν ήδη μεγάλο μέρος της στοχοθεσίας του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής, όπως και η παραδοχή ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν θα αρκεστεί στην προβολή μνημείων που περιλαμβάνονται στα στενά γεωγραφικά του όρια. Παρόλα αυτά, όμως πριν προχωρήσουμε στην ανάδειξη μνημείων και τοποθεσιών όμορων Δήμων, είναι ευνόητο ότι θα πρέπει αρχικά να αναδείξουμε αυτά που βρίσκονται στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
  • Ήδη υπάρχει συνεργασία με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, η οποία αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει το Γραφείο Τουρισμού για την αποτύπωση, διατήρηση και ανάδειξη της γαστρονομικής μας ταυτότητας.
  • Σε ό,τι αφορά στις λοιπές παρατηρήσεις του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» πάνω σε διάφορα τουριστικά προϊόντα (π.χ. τουρισμός κρουαζιέρας, αθλητικές διοργανώσεις κ.α.) ενημερώνουμε ότι υπάρχει ήδη συγκεκριμένη, αναλυτική στοχοθεσία στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του 2020 για κάθε τουριστικό προϊόν. Καλούμε λοιπόν, τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης να ενημερωθούν σχετικά στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής για το 2020 που έχουν ήδη ψηφίσει και που βρίσκεται στον σύνδεσμο Link
  1. Τέλος, προς όφελος μιας περισσότερο συναινετικής διαδικασίας, που προάγει πολιτισμό και οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα, ο κ. Γόγολος και ο Συνδυασμός του θα ήταν δόκιμο να διατυπώνουν τις όποιες αντιρρήσεις τους, δια του ορισμένου εκπροσώπου τους στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας που εισηγήθηκε ομόφωνα και το Ετήσιο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Ελευθέριος Κώστας

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech